В’ялені помідори в олії | рецепт з фотографіями

В’ялені помідори в олії

| 7522 |
В’ялені помідори в олії

В′ялені помідори - прекрасний спосіб зберегти натуральний смак навіть взимку. Такі томати дуже смачно використовувати в піцах, салатах і бутербродах, а яєчня з в′яленими помідорами стає справжнім шедевром. Для в′ялення найкраще використовувати м′ясисті помідори середньої величини з мінімальним вмістом вологи. Усім відомі «сливки» - якраз те, що треба! Серединки від помідорів можна використати для приготування якого-небудь соусу, а олію з баночки, яка стане дуже ароматною, - для заправки салатів.

Вам знадобиться:

помідори 1 кг
олія рослинна (оливкова або соняшникова) 200 мл
часник 3 зубки
розмарин 1 гілочка
трави сухі
сіль морська
перець чорний мелений 

Приготування:

1. Помідори помити і розрізати на половинки. Ложечкою вийняти серединки з насінням та плодоніжками.

2. Деко або решітку застелити пергаментним папером і викласти помідори. Злегка посипати крупною сіллю, перцем та сухими травами. У кожну помідору капнути по краплі оливкової або іншої рослинної олії.

3. Поставити деко з помідорами в духовку, розігріту до 70-100°C. Сушити близько 5-8 год. Важливо простежити момент, коли томати дійшли до потрібного стану і не надто пересохли.

4. Готові помідори перекласти в невелику баночку. Кожен шар посипати пластинками часнику і додати кілька гілочок розмарину. Помідори залити рослинною олією (будь-якою, не обов′язково дорогою оливковою) так, щоб вона повністю їх покривала, закрити кришкою. Баночку з в′яленими помідорами можна зберігати в холодильнику всю зиму.

Смачного!


Поділитись рецептом ⇒


Схожі рецепти:

    Ще немає схожих рецептів.



каталог сайтів